صنایع روشنایی آداک نور

بیسون صنعت

چراغ خورشیدی مزایا، معایب و کاربردها

امروزه انواع چراغ خورشیدی در نقاط مختلف و بسیاری مشاهده می‌شود و با توجه به مزیت‌های بی‌شماری که دارند، استفاده از آنها روز به روز بیشتر می‌شود. انرژی خورشیدی نامحدود است، و برخلاف منابع دیگر انرژی، آسیبی به کره زمین وارد نمی‌کند و به همین دلیل سیستم سولار بسیار محبوب شده است. در ادامه این مقاله به سوالات زیر پاسخ می‌دهیم:

چراغ خورشیدی از اجزا تا کاربردها

امروزه انواع چراغ خورشیدی در نقاط مختلف و بسیاری مشاهده می‌شود و با توجه به مزیت‌های بی‌شماری که دارند، استفاده از آنها روز به روز بیشتر می‌شود. انرژی خورشیدی نامحدود است، و برخلاف منابع دیگر انرژی، آسیبی به کره زمین وارد نمی‌کند و به همین دلیل سیستم سولار بسیار محبوب شده است. در ادامه این مقاله به سوالات زیر پاسخ می‌دهیم:

  • چراغ خورشیدی چیست و چه اجزایی دارد؟
  • مزیت‌ها و معایب چراغ خورشیدی کدامند؟
  • از پنل خورشیدی چگونه نگهداری کنید؟
  • چراغ سولار در کجا نصب می‌شوند؟

چراغ خورشیدی چیست؟

چراغ‌های خورشیدی Solar Lights، چراغ‌های قابل حملی هستند که از لامپ‌های LED، صفحه‌های خورشیدی فتوولتائیک و باتری‌های قابل شارژ تشکیل شده‌اند. به زبان ساده، چراغ خورشیدی، چراغی است که با استفاده از انرژی خورشیدی، نور تولید می‌کند. 

این چراغ‌ها با کمک اثر فتوولتائیک کار می‌کنند. سلول‌های خورشیدی مهمترین جزء در یک پنل خورشیدی است، زیرا این سلول‌ها انرژی خورشیدی را مستقیماً به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند. پنل خورشیدی، انرژی الکتریکی را در اینورتر جذب می‌کند تا در باتری ذخیره و در لحظه یا بعداً استفاده شود. 

سلول خورشیدی از تعداد بسیاری کریستال سیلیکون و شیمیایی تشکیل شده که لایه‌هایی با شارژ منفی الکترونی و فضای شارژ مثبتی ایجاد کرده‌اند. با تابیدن نور خورشید بر سلول‌های خورشیدی، الکترون‌ها برانگیخته شده و به سمت فضای با شارژ مثبت حرکت می‌کنند. سپس الکترون‌ها به سمت سیم‌هایی که از داخل پنل به باتری متصل شده‌اند، جذب می‌شوند. پنل سولار Solar Panel در طول روز و با تابیدن نور خورشید، باتری را کاملاً شارژ کرده و در طول شب با ضعیف شدن نور خورشید، سلولهای خورشیدی متوقف می‌شوند. 

چراغ خورشیدی مزایا، معایب و کاربردها

مزایا و معایب چراغ خورشیدی چیست؟

نور خورشید قدیمی‌ترین منبع تامین انرژی ساکنین کره زمین بوده است. اما استفاده از نور خورشید به صورت هدفمند و ذخیره سازی آن، اخیراً رایج شده است، با توجه به اینکه انرژی خورشیدی منبع نامحدودی است و آلودگی ایجاد نمی‌کند، مزیت‌های بسیاری در مقایسه با سایر منابع انرژی دارد. ذخیره سازی انرژی خورشید با پنل‌های خورشیدی صنعتی نوظهور است و به تکنولوژی پیچیده‌ای نیاز دارد. در واقع تنها نقص صفحات خورشیدی قیمت گران آنهاست. البته این صفحات مزایای بیشماری دارند که بتوان از قیمت آن چشم پوشی کرد:

انرژی خورشیدی با محیط زیست سازگار است

استفاده از انرژی خورشیدی، باعث کاهش کربن تولید شده از سوخت‌های تجدید ناپذیر می‌شود. با استفاده از نور خورشید و سایر انرژی‌های تجدید پذیر می‌توان مشکلات ناشی از آلودگی زمین با سوخت‌های فسیلی را کاهش داد. 

انرژی خورشیدی مقرون به صرفه است

شاید هزینه اولیه‌ای که در هنگام خرید یک لامپ و پنل خورشیدی می‌پردازید زیاد باشد، اما پس از نصب آن هیچ هزینه برقی پرداخت نخواهید کرد، که در بلند مدت باعث صرفه جویی در هزینه‌ای که برای سیستم روشنایی پرداخت می‌کردید، خواهد شد. 

انرژی خورشیدی منبعی نامحدود است

انرژی خورشیدی پایان ناپذیر است. تا زمانی که در مکانی زندگی می‌کنید که نور خورشید تابیده می‌شود، هیچ دلیلی وجود ندارد که نتوانید آن را در پنل ذخیره و از آن استفاده کنید. 

نگهداری کمی نیاز دارند

نگهداری سیستم روشنایی خورشیدی بسیار آسان است. بعد از نصب پنل به غیر از چند بازرسی کلی و تمیز کردن، به انجام کار خاص دیگری جهت اطمینان از عملکرد درست آن، نیاز ندارید.

مدل‌های متنوعی در بازار دارند

با توجه به مزیت‌هایی که در بالا به آن اشاره شد، لامپ‌های خورشیدی بسیار محبوب و پرفروش هستند. هم اکنون انواع سیستم انرژی خورشیدی در ابعاد، اشکال و… در بازار موجود هستند. این تنوع به شما اطمینان می‌دهد که بتوانید پنلی سازگار با مشخصات محیطی که قصد نصب صفحه خورشیدی در آن را دارید، خریداری کنید.

روش نگهداری از لامپ و صفحات خورشیدی

هر نوع چراغی که در فضای بیرونی نصب می‌شود، نیاز به تمیز کردن دوره‌ای و رعایت نکاتی دارد، تا بتوان از عملکرد درست، عدم کاهش شدت نور و جلوگیری از هزینه‌های اضافی، اطمینان حاصل کرد. لامپ‌های LED و هالوژنی حداقل سالی یک یا دو بار در سال باید تمیز شوند، اما نکات دیگری را در نگهداری از یک سیستم روشنایی خورشیدی باید در نظر بگیرید:

1- اگر صفحه سولار را در نزدیکی درختچه یا درخت نصب کردید، به طور مرتب آنها را هرس کنید، تا مانع سایه انداختن آنها بر روی پنل شوید. 

2- صفحه خورشیدی را مرتب تمیز کنید. اگر صفحه با لایه‌ای از گرد و غبار و … پوشیده شود، در طول روز نمی‌تواند باتری را کاملاً شارژ کند و در شب علاوه بر خاموش شدن زود هنگام چراغ، باتری نیز بعد از مدتی خراب می‌شود.

3- صفحه، چراغ یا پروژکتور سولار را مرتباً بازرسی کنید، تا دچار شکستگی یا آسیب نشده باشند. 

4- اگر باتری کاملاً شارژ نمی‌شود یا چراغ سولار به درستی کار نمی‌کند، ممکن است باتری سولفاته شده و یا زنگ زده است. باتری را مرتباً چک کنید و اگر دچار زنگ زدگی شده بود، آن را تمیز کنید. اگر باتری آسیب جدی دید، باید با باتری قابل شارژ جدیدی آن را جایگزین کنید. 

نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


05134373343 :مشاوره رایگان